Karol Ondriaš - voľby do Európskeho parlamentu, eurovoľby

O nás
Videogaléria Karola Ondriaša
Pýtali ste sa aktuálne otázky ohľadom volieb do Európskeho parlamentu
Pýtali ste sa... Tlačiť E-mail
Utorok, 12 Máj 2009 20:21
V poslednom období adresovali Karolovi Ondriašovi mnohí záujemcovia o jeho program otázky prostredníctvom elektronickej pošty, kontaktného formuláru na webe či siete Facebook. Viaceré z nich už boli zodpovedané, odpovede na vybrané otázky Vám však prinášame aj na tejto stránke, a to v textovej podobe a vo forme audiozáznamov.
 

Prečo by ľavicoví voliči mali ísť voliť poslancov Európskeho parlamentu?

Pretože život ľudí na Slovensku stále viac a viac ovplyvňujú zákony, ktoré sú prijaté v Európskom parlamente. Preto je dôležité mať svojho poslanca v Európskom parlamente. Ak máte ľavicové názory, mal by to byť ľavicový poslanec. Na Slovensku sú ľavicoví kandidáti jedine na kandidátke Komunistickej strany Slovenska. Títo intenzívne spolupracujú so Stranou Európskej ľavice a s ľavicovou frakciou Európskeho parlamentu. Práve v spolupráci s medzinárodným hnutím je možné realizovať ľavicové zmeny.

 

Kliktutím spustíte sťahovanie audiozáznamu.

 

 

 

 Prečo by mali ľavicoví voliči voliť Komunistíckú stranu Slovenska, a nie stranu SMER-SD?

Z jednoduchého dôvodu: pretože Komunistická strana Slovenska je jedinou ľavicovou stranou na Slovensku. SMER je strana „smer“, ktorá mení a vyberá si smer, ktorý je v danom období najviac vyhovuje. Strana SMER nie je ľavicová strana.

 

 Kliktutím spustíte sťahovanie audiozáznamu.

 

 

 

Prečo a z akých prostriedkov by mali byť odškodnení klienti nebankových subjektov?

Som za to, aby štát odškodnil poškodených klientov nebankových subjektov. Poškodenie občanov nebankovými subjektmi zapríčinil aj štát nedokonalými zákonmi a kontrolnými mechanizmami. Ľudia často argumentujú v zmysle, že prečo by mali platiť odškodné zo svojich daní ľuďom, ktorí chceli zbohatnúť na vysokých výnosoch. Môj argument je, že ľudia nevedia, že štát vybral na daniach od nebankových subjektov okolo 8 miliárd korún a rozdelil ich medzi občanov. Ľudia nevedia, že poškodení klienti nebankových subjektov žiadajú čiastočné odškodnenie od štátu vo výške okolo 4 miliárd korún, čo je len 50% toho, čo si rozdelili občania Slovenska. Občania poškodeným klientom len vrátia 50% sumy, ktorú už dávno od poškodených klientov dostali.

 

Kliktutím spustíte sťahovanie audiozáznamu.

 

 

 

Aký máte postoj k rastúcim nacionalistickým tendenciám v SR a v zahraničí?

Rozlišujem patriotizmus a nacionalizmus. Patriotizmus považujem za pozitívny. Uvedomujem si tiež, že v prípade nacionalizmu ide často o akciu a reakciu. Je potrebné riešiť príčiny nacionalizmu, a nie jeho prejavy.

 

Kliktutím spustíte sťahovanie audiozáznamu.

 

Anketa

Ste za znárodnenie strategického majetku?
 

Externé odkazy