Karol Ondriaš - voľby do Európskeho parlamentu, eurovoľby

O nás
Videogaléria Karola Ondriaša
Pýtali ste sa aktuálne otázky ohľadom volieb do Európskeho parlamentu
Šminky a nanotechnológie Tlačiť E-mail
Nedeľa, 21 Február 2010 12:43

V poslednom čase, keď som prepol kanál na naše mienkotvorné televízie, často tam súťažili o nejakú Superstár, buď v speve, v tanci, alebo v niečom podobnom. Bolo to vždy veľkolepé divadlo, svetlá blikali v rôznych farbách, scéna sa stále menila, Superstár(ka) bol alebo bola ozaj super, obecenstvo šalelo a vyšminkované a vyhandrované slovenské celebrity vždy do toho niečo duchaplné hovorili.

I keď som počas maximálneho 5 minútového pozerania ničomu nerozumel, tušil som, že je to niečo dôležité v živote občanov Slovenska, ak nie najdôležitejšie. Že Superstár je malý slovenský bôžik a že najväčšia túžba mnohých mladých a možno aj starších je dosiahnuť stupeň Superstár. Že podľa Superstár sa hodnotí naša civilizačná úroveň a postavenie vo svete.

Verím, že náš program Superstar by mohol súťažiť aj s Hollywoodom a určite by vyhral. Proste, v reláciách Superstár sme svetoví. Nemám nič proti nim a ani proti šminkám.

Ako vedeckého pracovníka ma ihneď napadlo pozrieť si nejakú televíznu súťaž Superstár, ktorej by som viac rozumel, ako spevu, tancu alebo šminkovaniu. Zohnal som si program našich televízií a hľadal som súťaže Superstár v nanotechnológiách, v super-materiáloch, v robotizácii, v molekulárnej biológii, elektrofyziológii, kardiológii, v genetických, informačných alebo v sociálnych technológiach. Hľadal som súťaže Superstár v niečom, čo je dôležité pre konkurenčne-schopný život spoločnosti na Slovensku, pre je vedecko-technický rozvoj, pre zvyšovanie životnej úrovne jej občanov a ako vzory pre mladých. Bohužiaľ, nič také som v programe nenašiel.

Ale nevzdal som sa, pozrel som si opäť Superstar, dúfal som, že možno v Superstár sa aspoň zmienia, že víťaz je dobrý aj v nanotechnológiách, v genetických technológiách alebo v molekulárnej biológii, v niečom, v čom sa chvália a prezentujú súčasné najvyspelejšie štáty sveta. Bohužiaľ, opäť nič také tam počas môjho krátkeho pozerania nezaznelo.

Ale všimol som si jednu nápadnú vec. Ohromilo ma, ako boli naše celebrity profesionálne vyšminkované a vyhandrované. Pokladal som to za dokonalosť, svetové prvenstvo v tejto kategórii. Sme proste svetoví.

Potom som si ale uvedomil, že to musí stáť veľa času a peňazí, že veľa ľudí pracuje na šminkovaní a že to musí niekomu dobre vynášať a my všetci to platíme.

Zaujímalo ma, akým dielom občania Slovenska prispievajú na šminkovanie v porovnaní na rozvoj vedy a techniky, a koľko ľudí pracuje v šminkovacom odvetví v porovnaní s vedou a technikov na Slovensku.

V otázkach vedy a techniky odpoveď viem. Nižšie prikladám obrázky z knižky „Víťazstvo demokracie“ aj s textom (obrázky 39,40 a 41).
http://www.ondrias.sk/doku/svc20bro.pdf
Opäť bohužiaľ, vývoj počtu ľudí v šminkovacom priemysle a náklady na šminkovanie po roku 1989 som nenašiel. Predpokladám len, že úmerne ako po roku 1989 katastrofálne klesala na Slovensku podpora vedy a techniky, tým stúpala podpora šminkového priemyslu. Podobne predpokladám, že úmerne ako po roku 1989 katastrofálne klesal na Slovensku počet pracovníkov vedy a techniky, tým stúpal počet pracovníkov v šminkovacom priemysle.
Skrátka, v „slobodnom demokratickom“ rozhodovaní sme vymenili nanotechnológie za šminky. Prečo?

Pretože je to súčasť nášho kolonizačného štandardu. Sme stále mladý národ, mladý štát, každý chce v niečom vyniknúť, chceme  byť svetoví, chceme byť v niečom dobrí.
Čo ale urobiť s národom, s občanmi, ktorí chcú niečo v tomto svete dokázať, chcú sa pochváliť, že aj oni niečo znamenajú a sú ochotní preto aj niečo urobiť?

Ako to vyriešili kolonizátori?

Ich postup bol štandardný. V rámci kolonizačného balíčka, kolonizátori museli nasmerovať naše životné aktivity a životné ciele na oblasti, ktoré sú ekonomicko-politicky bezvýznamné, nebudú konkurovať ich vedecko-technickému rozvoju. Len v týchto oblastiach sa môžeme ukázať a prezentovať talent, úsilie, kreativitu a dokonalosť. Šminky a Superstár patria medzi takéto aktivity.

To by ešte chýbalo, aby sme mali vzory a boli dobrí v nanotechnológiách, v super-materiáloch, v robotizácii, v molekulárnej biológii, elektrofyziológii, kardiológii, v genetických, informačných alebo v sociálnych technológiach a konkurovať tým kolonizátorom. Veď keby sme do týchto aktivít dali rovnaké úsilie a talent, ako do šminkovania a Superstar, tak kolonizátorov v týchto aktivitách dobehneme a možno v niektorých aj predbehneme.

Lenže toto už 20 rokov strážia naši mediálni gurovia v zahraničí, doma, vo vláde a bohvie kde ešte.  Bohvie, či si dali niekedy aj otázku tohto článku: Prečo sme si v „slobodnom demokratickom“ rozhodovaní vymenili nanotechnológie za šminky? To ozaj nemáme na viac?

Veď ešte nedávno sme na to mali.

Karol Ondriaš
21.2.2010
ondrias.sk

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrázok 39: Počet pracovníkov vedy a výskumu na Slovensku v tisícoch.

 

 

Obrázok 40: Slovensko: Výdavky na vedu a výskum v % HDP. 

 

 

 

Obrázok 41

 


„Zločin“ komunistov pri rozvoji vedy a výskumu na Slovensku je veľmi významný, ako vidieť z obrázkov 39 a 40. Na obrázku 39 je ukázaný komunistický zázrak nárastu pracovníkov vedy a výskumu na Slovensku od roku 1948 (počet prac. bol 3 218) až do roku 1988 (počet prac. 64 944, nárast na 2018%). Po roku 1989, v rámci všeobecného úpadku, tento počet prudko klesol, a v roku 2007 dosiahol len 23 437 pracovníkov (36% roku 1989). Je to súčasť dekadencie kultúry a našej kolonizácie po roku 1989. Myslím si, a treba to preskúmať, že toto sa taktiež nehodí do osláv 20. Výročia antikomunistického orgazmu.

Výdavky na vedu a výskum počas komunistického zázraku boli okolo 4% HDP, a v percentách HDP boli porovnateľné s výdavkami vyspelých kapitalistických krajín. Po roku 1989, v rámci kolonizácia Slovenska a všeobecného úpadku, výdavky začali klesať a v roku 2007 dosiahli len 0,46% HDP. Takéto výdavky na vedu a rozvoj dávajú napríklad Brazília alebo Čile.
Ako sa vyvíja podpora vedy a výskumu v okolitých krajinách vidieť na obrázku 41. Podpora v Českej republike a Rakúsku stále stúpa a podpora na Slovensku stále klesá. V roku 2006 podpora vedy a výskumu na Slovensku bola len 29% priemeru 25 krajín EÚ. Aj tu sa prejavil výsledok dekadencie v kultúre v plnej nahote.

Zničenie vedy a vedeckého rozvoja kolonizovanej krajiny patrí medzi základné články kolonizačných protokolov. Naši kolonizátori, antikomunisti a slovenská šľachta majú pravdu. Načo je Slovákom vedecké vzdelanie, veda, rozvoj výskumu, veď v rámci kolonizácie Slovenska robia a budú aj tak robiť drotárov v zahraničných podnikoch na Slovensku alebo v zahraničí. Načo bude našim dievčatám – slúžkam, opatrovateľkám a doprovodkyňám všetkého druhu v ďalekom svete vedecké vzdelanie, veda a rozvoj výskumu?

Silno predpokladám, že vedecké vzdelanie, veda, rozvoj výskumu by bránilo v masovej aktívnej účasti na výročných oslavách antikomunistického orgazmu.

 

Komentárov
Vyhľadávanie
Jalal Suleiman  - Omar   |2010-02-22 11:28:23
Písal sa rok 1938. Feudál Anton Atala v malej dedinke ležiace na okraji
sýrskej púšte sa pred svojimi roľníkmi pohoršoval nad ich
nerozvážnosťou utratiť aj to málo čo majú za dochádzku svojich detí do
škôl, keď povedal: Načo ich chcete posielať do škôl? Veď na čo si
myslite že som Vám poslal svojho syna Omara študovať do Paríža za
lekára?!.
Je mi nesmierne ľúto, že takáto situácia sa opakuje po dlhom,
dlhom čase a nie len na hraniciach sýrskej púšte ale aj v srdci Európy.
Školstvo a vedecký výskum potrebuje dnes min. 3% HDP! Nový Atala zo
západnej Európy rozhodne bude mať oveľa väčší záujem o super star ako o
„nezmyselný“ vedecký výskum v strednej Európe.
Štefan Kuropka   |2010-02-24 11:55:04
Irónia a satira Vám nejdu. Vedu tento národ nepotreboval a ani nepotrebuje.

Najhoršie bolo a aj je, že ak by aj tie peniaze ústredný výbor, alebo
Róbertko pridelili, tieto by sa minuli a skutočným vedcom by sa dostalo
najmenej. O tom však vy musíte vedieť ďaleko viac ako ja.
Ja reagujem len
na Vašu poslednú vetu zase otázkami a jedným výrokom.
1. Kedy to bolo,
keď sme na vedu mali?
2. Čo bolo to čo sme mali?
Najväčšia priepasť vo
vývoji západnej kapitalistickej spoločnosti a socialistickej v Európe,
ktorá sa neustále zväčšovala bola v oblasti vedeko-technického rozvoja,
hlavne vo sfére využívanie jeho výsledkov v reálnom živote spoločností.
Takže načo tie vzdychania? Preberte sa zo sna.
Keďže som číslo 113 vo
vašom zozname potenciálnych diskutérov radšej reagujete na moju akceptáciu
Vašej výzvy.
karol Ondrias  - re: Stefan Kuropka   |2010-02-25 09:46:59
Vazeny pane Kuropka,

napiste mi na mail: karol@ondrias.sk kedy budete mat
cas a natocime video z diskusie, s ktorou ste predbezne suhlasili. S
pozdravom
K.O.
Stefan Kuropka   |2010-02-26 11:06:00
Vážený pán Ondriaš.

Nerozumiem Vášmu postoju k diskusii, ktorú
cielene vyvolávate Vašími príspevkami. Keďže predpokladám, že máte o
diskusiu záujem, lebo inak by ste článok neuverejnil s možnosťou diskusie,
som prekvapený, že nereagujete odpoveďou na položené otázky. Nechcem byť
unáhlený, lebo už po druhom pokuse ma záver tlačí do roviny
morálky.

Na diskuziu sa teším, ale vo vašom pozvaní č. 113 ste mi
vymenovali viacero podmienok podľa ktorých bude diskusia organizovaná, o
ktorých sa písomne musíme dohodnúť. Keďže sa jedná o Váš návrh
žiadam Vás o poslanie návrhu dohody. Ak mi ju pošlete takto verejne určite
bude prínosom aj pre ďaľších záujemcov zaradených v zozname od č. 1 do
č.115, lebo č.116 som zase ja.
Tomas Ondrovic  - Pan Ondrias   |2010-02-26 18:49:33
aky je vas nazor ohladne "konspiracnych teorii", ktore hovoria, ze
zabavny priemysel, pornopriemysel je nastroj v rukach svetoveho zidovstva,
sionistickeho hnutia a pod. ?
irdun   |2010-02-26 19:12:03
Dovolim si odpovedat i ja:
Ak by o takuto zabavu nebol zaujem, nesirila by sa a
superstar by si ani nevrzli.
Jak proste, mily Watsone
irdun   |2010-02-26 19:27:23
Pokusim sa pripojit svoj nazor, Rozdelim ho do dvoch rovin:
1.PANEM ET
CIRCENES
Nositel nobelovej ceny za medicinu (rok neviem) Alexis Carrel (USA,
samozrejme) povedal ze väcsina ludi v zivote nepresiahne mentalnu uroven 13
rocnych deti.Naucia sa robit jednochucu pracu, maju radi rychly bohyb a rychle
dopr.prostriedky, zboznuju lacnu,jednoduchu mentalne nenarocnu zabavu, su
ovladani emociami, zbabeli a ustrachani.(koniec citatu)
O masovu zabavu á la
superstar je jednoducho medzi masami zaujem-je po nej dopyt a preto sa siri.Nik
ma (a ani vas) nenuti sledovat stupidity v TV, moznosti vyhnut sa im je dost, ja
pozeravam väscinou discovery Channel (neviem ci je aj na SK) Kto chce, moze si
v TV alebo na nete najst informacii a zaujimavosti z vedy kolko chce.
99%
ludskych bytosti na tejto planete nema ani potuchy o com je kvantova teoria,
vlnovokorpuskularny model atomu,nanotechnika, a drviva väcsina nevie ani ako
funguje mobil alebo pocitac alebo motor v aute. Sledovat taketo informacie je
pre nich ako pre nas snaha citat egyptske hieroglyfy...
Zabavaju sa na tom comu
rozumeju,primerane svojej mentalnej vybave.
Pokracovanie
irdun   |2010-02-26 19:49:05
2.Veda na SK.
Slovesnko bola az do r.1945 takmer celkom agrarna krajina s dost
nizkou urovnou vsdelania. Vdaka ceskej pomoci po r.1918 sa podarilo dost rycho
vychovat pomerne siroku vrstvu slov.inteligencie.Nicmenej ona sedliacka
mentalita je v nasom narode strasne zakorenena: vedec ma na SK dodnes mimoriadne
nizke spolocenske postavenie.(Ovela vyssie ho ma napr.lekar,uplne nespravodlivo,
keby nebolo chemikov a biochemikov tak by doktori dodnes liecili prikladanim
pijavic a pustanim zilou, keby nebolo inzinierov jedinymi chirurgickymi
nastrojmi by bola pilka noznice a klieste...)Tento postoj slov.verejnosti
odzrkadluje mentalny stav spolocnosti.
Globalne vedecko-technicku revoluciu
spustil jednoznacne kapitalizmus. Najväcsie vynalezy ludstva (Wattov parny
stroj, elektromotor, ziarovka, telev.obrazovka, tranzistor, laser...) vznikli na
pode sukromnych laboratorii.Je mystifikaciou tvrdenie ze za CSSR to bolo s vedou
unas nejak moc ruzove-zvysky socialistickej vedy som kratko zazil, nez som sa
sam pridruzil ku tisicom "utecenych mozgov" a viem o com to bolo.
Univerzitny vyskum bol riadeny politicky dosadenymi kadrami casto bez odbornej
kompetencie. Aplikovany vyskum bol oddeleny od podnikov a prevadzany v statnych
vysk. ustavoch, podniky ktore neboli vystavene konkurencnemu tlaku nemali zaujem
o zavadzanie novych technologii, naco by si komplikovali zivot.Na vsetkych
urovniach bol zufaly nedostatok pristrojoveho vybavenia.Veda u nas stala na
snahe zopar nadsencov ktori boli ochotni obetovat zivotnu uroven svoju a snojich
rodin kvoli vedeckej praci a museli vyvinut priam neludske usilie na to aby
aspon cosi dosiahli...
Po rozdeleni SK nam otec vlasti ved-viete-kto
povedal ze najprv budeme musiet zvysit platy robotnikom, vedci nech si idu
zarobit do zahranicia (to bol zaciatok exodu vedcov) potom povedal ze pozveme
mudrcov z vychodu... (Ruski vedci co su dobri pojdu akurat na slovensko ).
Prva dzurindova vlada bola asanacna jednotka ktora musela napravat
nepredstavitelny bordel v state , druha sa zamerala na povzbudenie ekonomiky.
Ficiakova vlada investuje leda tak do hnoja (vid zvysenie dotacii polnohosp)
naco by platila tych ktori zan aj tak nikdy hlasovat nebudu.
Dalej manazeri
slov.podnikov, vävsinou stale odkojeni socialistickym mliekom, nie su schopni
pochopit obrovsky komercny potencial vyskumu.V krajine kde zijem ide na vyskum
2.9% BNP a z toho 76% financuju sukromne firmy.
Skratka bude trvat este par
generacii dokial slovensko prestane byt "kladivovou ekonomikou".
Tvrdit
v tejto suvislosti ze "socializmus-mnam-kapitalizmus-fuj je primitivne
zjednodusenie.
Tomas Ondrovic  - IRDUN   |2010-02-26 20:16:58
Irdun pises:
Ak by o takuto zabavu nebol zaujem, nesirila by sa a
superstar by
si ani nevrzli.
Jak proste, mily Watsone

Podobne ako je zaujem o heroin,
kokain, pornografiu. Existuju dokonca ludia, kt maju zaujem niekoho zo spasu
mucit, zabit, znasilnit, okradnut.

Cirim tu logiku cloveka, ktory sa narodil po
roku 89 a kedze rodicia boli vacsinu casu jeho detstva v praci, vychovala ho
televizia.
Televiznu tupost neskryjes, IRDUN.
irdun   |2010-02-27 16:41:26
-Podobne ako je zaujem o heroin,
kokain, pornografiu...

Moja sloboda konci
tam kde zacina sloboda ineho.
Pokial sa niekto dobrovolne rozhodne uzivat
drogy, alkohol,fajcit alebo pozerat na pornografiu, nema mu to kto co zakazovat
(pokial tym neobmedzuje slobodu inych). Jedine oparenie ktore by som ja
navrhoval by bolo to ze choroby sposobene zlym ziv. stylom (fajcenie,
alkoholizmus,drogy...) by si kazdy platil v plnej vyske sam.

-Existuju
dokonca ludia, kt maju zaujem niekoho zo spasu
mucit, zabit, znasilnit,
okradnut.

To co si tu vymenoval su veci ktore na rozdiel tych v predoslom
odseku mioriadne vazne zasahuju do prava inych (dokonca do najzakladnejsich prav
cloveka)priklady su uplne od veci, uplne v inej kategorii ako zivotny styl pre
ktory sa rozhodnem, nedotyka sa prav inych a ma dosledky vylucne pre mna sameho.
svego   |2010-03-28 11:56:27
Indun, Indun - nezakazovať drogy, neobmedzovať alkoholizmus? To znamená
vystavovať riziku ohrozenia nevinných! Ty nevieš, čo dokáže zdrogovaný?
Alebo v rámci rešpektovania jeho slobody ho budeš stíhať až keď dokoná
napr. vraždu? Prevencia v záujme v ä č š i n y ( aj keď má represívny
charakter) Ti nič nehovorí? Veď to je choré!!!
Tomas Ondrovic  - Pornografia   |2010-02-27 22:58:32
nasilie, zvratenosti, povrchnost, primitivizmus to je to, cim su krmene nase
deti.
Ste naozaj tak naivny, ze si myslite ze to nezasahuje do vasich
prav?
Viete kolko stoji 30 sekund reklamy? Zaplatil by snad niekto 0,5 miliona
korun za 30 sekund reklamy, keby nevedel ze to ovplyvni rozhodovanie, myslenie
zakaznika?
Aky ucinok ma na ludi 24 hodinove vymyvanie mozgov nasich deti,
mladych ludi? Media su jadrova zbran a maju ich v rukach chori ludia,
nemravnici, psychopati, zatratenci.
Najhorsia je ta lahostajnost ludi, ktori sa
zmierili s tym, ze je to proste sucast zivota- tvrde drogy, kradeze,
pornografia- to vsetko sa povazuje za pokrok, za prejav slobody.
A to vsetko
vraj organizuje par zidakov.Hrstka velmi bohatych ludi, ktori diktuju co je
demokracia.
irdun   |2010-03-06 19:47:41
Kazdy jeden clovek-opakujem kazdy, pokial nie je uplne bezvladny alebo v
bezvedomi-ma silu na to aby prepol kanal na TV prepinaci Alebo ho vypol
uplne.
(Btw.cital som ze tv reklama je jedna z najmenej ucinnych-ja sa idem pri
kazdej vycikat alebo si uvarit caj)

Na to ostatne je tazko nejako reagovat,
smrdi to konspiraciou, neviem ako mam reagovat na vetu so slovom
"vraj"-Ako by ste vy reagovali na vetu: "Vraj existuje lochneska
prisera".
Tomas Ondrovic  - IRDUN   |2010-03-06 20:09:15
clovece, vy ste spadol z mesiaca? Vy ste vedecky pracovnik?
Televizna reklama
je malo ucinna? Alebo kazdy moze prepnut kanal? Aj dieta ho prepne? Osvieti ho
snad duch svaty? Alebo ho prepne potom, co vyrastie pri TV?
Zapnite si tv a
pozrite si, na co sa nasa mladez pozera, ved to je zlocin.

Ste hlupy somar.
irdun   |2010-03-21 13:54:08
Hlupy somar si ty pretoze mas problem porozumiet citamenu textu. Pisem ze som to
kdesi cital (myslim ze to bol jeden z mienkotvornych dennikov v krajine kde
zijem) a nikde netvrdim ze tomu verim.
Rozmysli si dobre co pises lebo sa
strapnujes pred celym forom.
K.O.  - re: Pan Ondrias   |2010-03-07 17:28:35
Ak si dobre pamatam, podla Petra Bakalara: "Tabu v socialnych vedach",
65% pornografickeho priemyslu je v rukách Zidov (v USA). Populácia Zidov v USA
je 2-2.5%. V knihe sa uvadza, ze deti zidov su viac inteligentnejsie, na nich
pornografia nema vplyv
irdun   |2010-03-09 17:06:27
Pozor na to,dnes moze pisat kazdy kto ovlada abecedu.Nic proti tomu, ale je to
na mne comu uverim! Vsetky fakty treba brat opatrne a musia byt potvrdene z
viacerych co najviac nezvislych zdrojov Je to tazke ale je to cena za slobodu
tlace.Verit je samozrejme treba tomu co je dokazana pravda.

Konkretne:Kto je
to ten Peter Bakalar?
Na akej univerzite posobi,kolko ma peer-reviewed
publikacii?
V akych casopisoch?
(Priklad kritickeho pristupu ktory je treba
bezpodmienecne uplatnovat).
K.O.  - re: irdun   |2010-03-07 17:34:26
Vazeny pane,
vas nazor ma zaujal, a odpisujem vam provnako, ako som odpisal
kazdemu, kto ma podobne nazory. Chcel by som s vami natocit 2-3 hodinovy
neprerusovany rozhovor na video. Za nasledujucich podmienok.
Predtym, ako
zacne rozhovor podpiseme zmluvu, ze kazdy z nas moze pouzit nami natocene video
v mediach, na internete alebo o tom napisat clanky do novin, casopisov alebo
dokonca knihu. Na rozhovor si mozete prinies svedkov a aj poradcov, co bude
tiez
zakotvene v zmluve. Budeme si davat navzajom otazky v dlzke 1-3 minuty a
odpovedat sa bude 5-10 minut, co tiez bude zakotvene v zmluve.
Verim, ze na
vyzvu odpoviete.
Este by som dodal, ze takto som vyzval uz 116 diskutujucich.
Vy ste 117. Bohuzial, doteraz sa ani jeden neozval. Verim, ze Vy budete prvy.
S
pozdravom.
Karol Ondrias
karol@ondrias.sk
ondrias.sk
irdun   |2010-03-09 17:00:42
Vazeny pan Ondrias,
Na vasu vyzvu som uz odpovedal (neviem pri ktorom clanku,
najdite si to sami). Stanovil som si iste podmienky. Vy nic, ib zasa
copypastujete. Takze kde je chyba...
( na ostatnych bolsevikov, ktori sa zvyknu
po uvedeni argumentov rozzeravit do biela, stracaju sebaovladanie a nezmozu sa
na nic iba urazky komentovat ani netreba, ich prispevky hovoria o nich dost...)
Bruno  - parada   |2010-03-07 21:08:19
Super Karolko,
toho imbecila Irduna ale aj ostatných si paradne
odrovnal...bingo
Anonymný  - re: parada   |2010-03-08 12:19:28
Aké parádne odrovnanie. Karolko má túto reakciu napísanú a len ju
kopíruje. A ja som minimálne pod číslami 113 a 116 a nie je mi schopný
poslať návrh zmluvy na diskuziu, ktorou diskuziu podmieňuje.
Ja Karolka
ľutujem, ale čo už, večná hmota sa aj takto prejaví.
Tomas Ondrovic  - Anonymny   |2010-03-08 14:38:54
Clovece, ako sa da poslat nieco anonymovi?
:-)
Anonymný  - re: re: parada   |2010-03-09 06:21:50
Vazeny pane, ako vseci ostatni aj Vy ste sa pokakali od strachu, ked mate ukazat
verejne co viete. Nizsie je jasne napisane, co bude v zmluve. Napiste Vy zmluvu,
ktoru ste ochotny podpisat a poslite mi ju na podpis. K.O.



Vazeny pane,

vas nazor ma zaujal, a odpisujem vam provnako, ako som odpisal kazdemu, kto ma
podobne nazory. Chcel by som s vami natocit 2-3 hodinovy neprerusovany rozhovor
na video. Za nasledujucich podmienok.
Predtym, ako zacne rozhovor podpiseme
zmluvu, ze kazdy z nas moze pouzit nami natocene video v mediach, na internete
alebo o tom napisat clanky do novin, casopisov alebo dokonca knihu. Na rozhovor
si mozete prinies svedkov a aj poradcov, co bude tiez
zakotvene v zmluve.
Budeme si davat navzajom otazky v dlzke 1-3 minuty a odpovedat sa bude 5-10
minut, co tiez bude zakotvene v zmluve.
Verim, ze na vyzvu odpoviete.
Este by
som dodal, ze takto som vyzval uz 117 diskutujucich. Vy ste 117. Bohuzial,
doteraz sa ani jeden neozval. Verim, ze Vy budete prvy.
S pozdravom.
Karol
Ondrias
karol@ondrias.sk
ondrias.sk
Štefan Kuropka  - Karol Ondriaš   |2010-03-12 14:10:03
Vážený pane.
Skôr ako na sračku, ma napína na vracanie pri čítaní
tých vaších výplodov. A diskuzii sa nebojím. Ak niekto postupuje nekorektne
tak ste to vy.
Dávate svoje články na verejnú diskusiu a keď položím
otázku, tak nie ste schopný odpovedať a pozývate ma na diskusiu s tým, že
vy kladiete podmienky a žiadate podpísať dohodu.

Keď Vás o návrh dohody
požiadam, tak som pokakaný a mám si ju napísať ja. Ja s vami môžem
diskutovať aj bez zmluvy a môžete si ma natáčať aj 4 kamerami. Napíšte
kde a kedy.
nemam  - Kolonizačná dávka v podobe šminiek   |2010-03-13 07:53:01
Veľmi trefné, aj keď dosť akademické postrehy ku Superstar a masmediálnej
manipulácii. Skúsim jednoduchšie: všetko je to skvelý ohlupovací biznis,
v ktorom sa nik nemôže dopátrať po naozajstnom obehu peňazí - faktorvať
za šminky, handry, celebrity je oveľa prostejšie, než za napr. hotovú
stavbu so zárukou, však. P.S. Je zvláštne, že vedecky sa tváriaci oponenti
K. Ondriasa odmietajú „open-konfrontáciu“ so záznamom navrhovaného
rozhovoru a miesto nej preferujú SMEčkové nekonečné formálne a čím
hlbšie vnorené hádky... (Všimnite si, že priamych negatívnych reakcií na
text je akosi poskromne.)
dodo   |2010-03-21 20:53:10
som si to tu zasa cele precital ale tentoraz mudro, nemrham energiu na
jednotlivcov iba vseobecne: vlastne stale nikomu tu nedochdza ze toto tu
-kapitalizmus vlastne stale ide "dole pičou"a my ,tyka sa to VÁS A AJ
MŇA vsetkych proti tomu vlastne absolutne NIČ nerobite
dakujem dodo
Roman   |2010-04-07 00:45:50
Dobrý deň,
Píšem s pohľadu 17násť ročného študenta. Ako skoro každé
dieťa ktoré vyrastalo od obdobia po revolúcii som sledoval TV a bol som
bombardovaný nespočetným množstvom reklám , správ o násilných trestných
činoch , nespočetným množstvom akčných a nemravných filmov. Keď som
vyrástol z rozprávok, sám som si vyberal čo budem pozerať. Niekedy tom boli
komédie, inokedy akčné. V mojich asi 10tich rokoch prevládali akčné filmy
spolu s akčnými videohrami. Týmto chcem len naznačiť to že som si prešiel
celým tým tzv. vymývaním mozgu. Ale s polu s týmito vecami ma vychovávali
hlavne rodičia a škola. V živte mojom a v živote VŠETKÝCH mojich
rovesníkov čo poznám zohrala televízia a rozvoj telekomunikačných
technológii minimálnu úlohu, dalo by si povedať zanedbateľnú. Neviem čo
si myslíte o našej generácii. Z toho čo som čítal som mal pocit ako keby
naša generácia bola niečo ako podvývoj, degradácia... fakt nerozumiem... Ak
vidíte v zábavných reláciach niečo zlé, alebo sa vám nepáčia, tak ich
nepozerajte. Niektorý sú taký, že si zapnú večer zábavnú reláciu a iný
si zasa vyberú náučný kanál alebo rôzny náučný film. Nemyslím si teda
že je sa treba obávať o našu budúcnosť , každý z nás ma predsa vlastný
rozum, nie rozum ktorý mu dala reklama... A ešte by som chcel dodať že
každý mentálne normálny človek vie, že zábavné relácie sú hlavne o
peniazoch a až v druhom rade o zábave.... Ďalej, je tiež nemôžem hovoriť
aké to bolo pred revolúciou , nežil som v tom období, ale chcete mi povedať
že fajčenie a alkohol v tej dobe bol v menšej miere? Keď niekedy počúvam
starého otca alebo otca o ich príhodách čo všetko spravili, no čo všetko
sa im neprišlo atď... nemám pocit že by to v tedy bolo až také iné ako
teraz... samozrejme drogy v tej dobe neboli... Tak , a to je všetko z mojej
strany k tejto diskusii, nemohol som sa už ďalej pozerať na to ako nepriamo
nás podsúvate pod vás. Nie sme len obyčajný KONZUMENTI, sme inteligentní,
kreatívny, po väčšine vyrovnaný a hlavne máme neobmedzené možnosti. Ak
niekto niečo v terajšej dobe chce, a ide si za tým, tak to aj dosiahne.
S
pozdravom Roman.
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anketa

Ste za znárodnenie strategického majetku?
 

Externé odkazy