Karol Ondriaš - voľby do Európskeho parlamentu, eurovoľby

O nás
Videogaléria Karola Ondriaša
Pýtali ste sa aktuálne otázky ohľadom volieb do Európskeho parlamentu
Oslavy v Katyni a bombardovanie Drážďan Tlačiť E-mail
Nedeľa, 18 Apríl 2010 12:39

Je možné, že „totalitné“ režimy v bývalom socialistickom bloku boli nahradené morálne úchylnými?

 


Včera 17.4.2010 a dnes som na STV a mnohých svetových kanáloch pozeral smútočné obrady a pohreb najvyšších poľských predstaviteľov vo Varšave a v Krakove. Zúčastnili sa na nich mnohí najvyšší predstavitelia z celého sveta. Stala sa tragédia s svet žialil a uctil si pamiatku zosnulých. Súhlasím s tým.


Samozrejme, počas prenosov sa často pripomínalo, že poľská delegácia išla do Katyne, aby si pripomenula 70. výročie zločinov komunistov v Katyni.


Goebbels rozšíril informáciu o „zločinoch žido-boľševikov“ v Katyni v roku 1943. Predpokladám, že je to pravdepodobne jediná propagandistická akcia Goebbelsa, ktorej svet doteraz verí. Dôvod propagácie Goebbelsa je len jeden: je to v súlade s pripravovanou 6. Križiackou výpravou do Ruska, ktorá ak by boli vhodné podmienky sa ihneď uskutoční.


Zaráža ma, prečo si demokratický svet nepripomína aj iné zločiny 2. Svetovej vojny.


Nasledujúce údaje sú spracované podľa:
http://www.informationclearinghouse.info/article24631.htm


Napríklad bombardovanie Drážďan v noci 13.-14.2.1945 Angličanmi (RAF) a Američanmi (USAAF). Na operácii sa zúčastnilo viac ako 1000 bombardérov (40 amerických bombardérov sa pomýlilo a bombardovali Prahu. Frederick Taylor. Dresden: Tuesday, February 13, 1945, New York, 2004).
Následkom bombardovania v Drážďanoch zahynulo 25000-40000 civilistov. Niektoré zdroje uvádzajú počet obetí 100 000 až 300 000 (Medzinárodný červený kríž 275 000 obetí).

 


Pritom Drážďany nepredstavovali vojenský objekt, neboli tam žiadne významné vojenské zariadenia. Paradoxne, vojenské letisko Luftwaffe niekoľko kilometrov severne od Drážďan bombardované nebolo.


Prečo potom spojenci bombardovali Drážďany?


Odpoveď treba hľadať v situácii, ktorá sa vyvinula v polovici a na konci januára 1945. Na západnom fronte Američania, Briti a Kanaďania sa ešte ani nedostali k rieke Rýn. Od Berlína ich delilo 500 km. Na východe Červená armáda začala 12.1.1945 veľkú ofenzívu, postupovala na západ a do Berlína jej chýbalo už len 100 km. Pre západných spojencov vyvstalo nebezpečie, že Červená armáda obsadí zanedlho Berlín a bude pokračovať ďalej na Západ. Je nepravdepodobné, že za týchto okolností by velitelia západných spojencov chceli nejako vojensky urýchliť postup Červenej armády. Preto ani nebombardovali vojenské letisko Luftwaffe niekoľko kilometrov severne od Drážďan.


Koncom januára 1945 sa americký prezident Roosevelt and britský predseda vlády W. Churchill pripravovali na schôdzku so Stalinom. Pretože Červená armáda postupovala úspešne na západ a armáda spojencov mala ťažkosti v Ardenách, potrebovali mať niečo, čím by ohúrili Stalina a tým vyjednali najlepšie povojnové podmienky. Potrebovali ukázať, že ich armáda je silná. Vedeli, že sa nemohli rovnať v pechote, tankoch ani v delostrelectve. Ale mali v rukách jeden triumf a to bolo letectvo, ktorému sa Červená armáda nemohla rovnať. Počet, kvalita, výzbroj a vojenské skúsenosti ich letectva boli v tedy najlepšie na svete. Toto letectvo mohlo zasadiť zdrvujúci úder na ciele ďaleko od domova. Lenže o tomto potrebovali rukolapne presvedčiť Stalina na stretnutí na Jalte.


Bol to Churchillov nápad, keď rozhodol, že totálne zničenie mesta spojeneckým letectvom pred nosom Červenej armády, dokáže jasne Stalinovi vojenskú silu spojeneckého letectva, ktorú bude potrebné rešpektovať.


Detailné plány pre takú operáciu boli úzkostlivo naplánované dávnejšie pod názvom “Operation Thunderclap”. V auguste 1944 v memorande britského letectvo RAF sa zdôrazňuje: „totálna devastácia stredu veľkého (nemeckého) mesta... by presvedčila Ruských spojencov... o efektivite anglo-amerických vzdušných síl“ ( Richard Davis, “Operation Thunderclap,” Journal of Strategic Studies, 14:1, March 1991, p. 96.).


Za účelom porazenia Nemecka, operácia Thunderclap do začiatku roka 1945 nebola dôležitá. Ale dôležitou sa stala až koncom januára 1945, keď sa začala príprava na Jaltskú konferenciu. V tom čase britský predseda vlády Churchill rozkázal veliteľovi britského letectva RAF Arthurovi Harrisovi zničiť mesto vo východnom Nemecku (Taylor, pp. 185-186, 376; Grayling, p. 71; David Irving. The Destruction of Dresden, London, 1971, pp. 96-99). 25.1.1945 Churchill navrhoval aby bombardovali mesto, kde budú ustupovať Nemci od Wroclavi, to znamenalo Drážďany (Arthur Travers Harris, Bomber offensive, Don Mills/Ont., 1990, p. 242).


Pretože na bombardovaní Drážďan sa zúčastnilo aj americké letectvo USAAF, operácia musela byť udobrená aj Rooseveltom a americkým vojenským veliteľstvom zahrňujúc generála Marshalla, ktorého fascinoval ídea “vydierania (sovietskych) komunistov terorizovaním nacistov“ (Alexander McKee. Dresden 1945: The Devil’s Tinderbox, London, 1982, p. 46, 105). Americká letecká pomoc nebola potrebná, ale deklarovala jednotu západných spojencov, čo malo mať väčší vplyv na Stalina. Je aj možné, že Churchill nechcel aby len Briti boli zodpovedný za masaker v Drážďanoch. V tomto zločine potreboval partnera.


Bombardovanie Drážďan, podľa niektorých historikov bolo naplánované na 4.2.1945, keď sa začala konferencia v Jalte. Avšak, kvôli zlému počasiu bola odložená až na 13.-14.2.1945.


Po vojne dvaja účastníci bombardovania tvrdili, že im bolo jasne povedanie, že cieľom bombardovania Drážďan bolo urobiť silný dojem na Rusov o sile ich letectva (Olaf Groehler. Bombenkrieg gegen Deutschland, Berlin, 1990, p. 404; “Luftangriffe auf Dresden,” http://de.wikipedia.org/wiki/Luftangriffe_auf_Dresden,  p.7).


Anglickí a americkí velitelia letiek, ktorí si nevedeli vymyslieť imaginárne vojenské ciele v Drážďanoch, podriadeným jednoducho nariadili, aby bombardovali stred mesta (Olaf Groehler. Bombenkrieg gegen Deutschland, Berlin, 1990, p. 404).


Napríklad anglická direktíva RAF deň pred bombardovaním ku mnohým členom posádky bombardérov hovorí, že cieľom je „ukázať Rusom, keď sa dostanú do Drážďan, čoho je naše letectvo je schopné“ (citácia v: Olaf Groehler. Bombenkrieg gegen Deutschland, Berlin, 1990, p. 404). Kanadský člen posádky uvádza, že cieľom bolo, ukázať jasne Sovietom „že sa musia správne chovať, lebo ináč im ukážeme, čo by sme mohli spraviť s ruskými mestami (Citované v Barry Broadfoot, Six War Years 1939-1945: Memories of Canadians at Home and Abroad, Don Mills, Ontario, 1976, p. 269).


Britskí a americký velitelia predpokladali, že Červená armáda obsadí Drážďany pár dní po bombardovaní, aby na vlastné oči videli silu britsko-amerického letectva. Nestalo sa tak, Červená armáda obsadila Drážďany až  8.5.1945.


Záverom pripomínam, že na rozdiel od Katyne, v prípade zločinu Winstona Churchilla dôkazu sú verejne známe.


Takže, prečo si demokratický svet nepripomína aj zmasakrovanie desiatok až stoviek tisíc civilistov v Drážďanoch Britmi a Američanmi, kde obetí bolo neporovnateľne viac ako v Katyni, a nesúdí ministerského predsedu Británie Winstona Churchilla, ako vojnového zločinca?


Nepripomína a ani nesúdi: Totalitný informačný systém, ako súčasť nášho moderného otroctva, to nedovolí. Musíme si už konečne natrvalo zapamätať, že „Barbari“ žijú na Východe a „Humanisti“ na Západe.

 

Karol Ondriaš
ondrias.sk
Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript.
18.4.2010

 

Komentárov
Vyhľadávanie
Lukáš   |2010-04-18 23:55:46
Kanadský člen posádky uvádza, že cieľom bolo, ukázať jasne Sovietom
„že sa musia správne chovať, lebo ináč im ukážeme, čo by sme mohli
spraviť s ruskými mestami (Citované v Barry Broadfoot, Six War Years
1939-1945: Memories of Canadians at Home and Abroad, Don Mills, Ontario, 1976,
p. 269). - myslim ze to by bolo ich posledne! Ruske ponorky by severnu ameriku
rozfranforcovali na kusky, jedine coho sa USA boja su ruske ponorky a su z nich
dosrany , a dlasia vec: Musíme si už konečne natrvalo zapamätať,
že „Barbari“ žijú na Východe a „Humanisti“ na Západe. to moze byt
naozaj len v uvodzovkach lebo vzdy bol opak pravdou aj ked pravda boli a niekdo
ju nechce prijat, nuz som rad ze zasa mam o nejaku tu informaciu naviac lebo
doteraz som nevedel ze Winston Churchill, je vojnovy zlocinec, taketo veci nam
ani nikdo na dejepise nepovedal a neboli ani v dejepise zapisane, vidno ze ten
dejepis pisu dementi a kapitalisti, ked zamcluju pravdu o hajzloch akymi boli
Winston Churchill a podobny panacikovia ako Roosevelt, dakujem za tieto
informacie, no tak mali by si dnesny politici pripomenut aj toto, ze briti a
americania zabili 25000 až 40000 civilistov ktory boli uplne nevinny a nie isli
opat znevazovat komunistov v Katyni a takto sa im to vypomstilo!! Nuz asi to
bolo spravodlive lebo to co mal uz prezident Polska na svedomi bolo toho asi
dost a spravodlivost si ho nasla!!
Laco  - Tavistock institute   |2010-04-25 22:00:30
Bombardovanie Guerniky aj Drazdan bolo laboratornym pokusom na ovladanie mas
udajne navrhnutym na Tavistocku.
Slavo  - Skuste toto   |2010-04-26 01:01:29
http://www.hiddenfromhistory.org/
Slavo  - Genocida na pokracovanie   |2010-04-26 01:03:04
http://canadiangenocide.nativeweb.org/
Slavo  - Nieco o Katyni   |2010-04-26 01:11:26
10 rokov upozornujem okolie na fakty z knihy The forced war od Hoggana, ktore ma
priviedli na stopu polsko-sovietskych vojen po skonceni 1.svetovej. Tak ci onak
vsetka cest Stalinovi za to, ze zlikvidoval vojakov a nemstil civilnemu
obyvatelstvu. Pokial by to boli demokratori typu Reagan,Clinton ci Bushovci va
Stalinovej kozi, tak by tato pomsta vyzerala uplne inak. Spomenme Nicaragua
versus USA, kde USA boli usvedcene ICC z genocidy a dalsich vojnovych zlocinov.
Spomenme bombardovanie Srbska alebo Irackych utecencov v 1. Vojne v zalive.
Pozri Highway to hell Iraq. Aj ked je mi luto zavrazdenych poliakov, boli to
vojaci a vojak musi pocitat zo vsetkym. Slava Stalinovi za jeho humanitarnu
pomstu. Tiez treba podakovat Breznevovi ze to u nas v 1968 nevyzeralo ako v
Iraku alebo Afgaci. Su to smutne udalosti, ale predsa len sa to neda porovnavat
s barbarstvom anglickej koruny jej kolonii.
Slavo  - PS   |2010-04-26 01:22:13
Autorom myslienky, ze Katyn bola Stalinova pomsta som ja sosobne. Mam to
podlozene napriklad na diskusnom fore na Sme, ale aj inde a to mozem dolozit
minimalne 8 rokov naspat. Ako som precital knihu The forced war, pregugloval
zopar veci a hned mi to otvorilo uplne ine dimenzie. Kedze Unle Joe, ako Stalina
nazyvali na Wall Streete, bol ziakom Rottyho teroristicko-revolucionarnej skoly
v Batumi, kde pracoval u pana Bauera v jeho rafinerke v roku 1901, a Stalin bol
tiez clenom Grand orient loze- slobodomurarskej, preto trvalo tak dlho odhalit
tuto zahadu. A preto Hogganova kniha The forced war vysla prvy krat v anglictine
v roku 1989 aj ked ju pisal hned po vojne, a vydana bola v nemcine v 1949. V
knihe je privela veci, ktore ak sa daju do suvislosti, vytvaraju uplne ine
obrazky. Hoggan bol profesorom historie na Harvarde, ziaden konspiracny
terorista. Bol insider, podobne ako Quigley!
Slavo  - Oprava   |2010-04-26 01:29:13
AC/DC ma piesen Highway to hell. V Iraku sa to nazyva Highway of
death.

http://archives.cbc.ca/war_conflict/1991
_gulf_war/topics/593-3127/

http://www.rense.com /general33/vs.htm
otto  - V podzemí Drážďan bol nemecký štátny archív   |2010-05-12 14:30:58
To nebola demonštrácia letectva, ale cielené zničenie štátneho archívu
ktorý sa nesmel dostať Stalinovi do rúk!
Preto bola použitá zvláštna
technológia prenikania hlboko pod povrch a následne fosforové zapaľovanie
všetkého horľavého.
Bolo tam príliš veľa chúlostivých,
kompromitujúcich materiálov o kolaborácii USA a GB s Hitlerom.
A naviac bola
to aj "historická pamäť" a tú predsa musí každý kolonizátor
plánovane zničiť.
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anketa

Ste za znárodnenie strategického majetku?
 

Externé odkazy