Karol Ondriaš - voľby do Európskeho parlamentu, eurovoľby

O nás
Videogaléria Karola Ondriaša
Pýtali ste sa aktuálne otázky ohľadom volieb do Európskeho parlamentu
Predsedovia vlád verzus predsedovia finančného sektora Tlačiť E-mail
Piatok, 24 Október 2008 15:24

Ako si predsedovia vlád sveta kľakli na kolená pred globálnymi lúpežníkmi, namiesto toho, aby si prenajali súdnu budovu v Norimbergu.

Posledné týždne sme svedkami pekného profesionálneho produktu kapitalistickej demokracie, voľného trhu a slobody slova.

Počtom veľmi malá, ale významom veľmi veľká, finančná globálna banda lúpežníkov nám za posledné roky ukradla niekoľko tisícok tisíc miliárd dolárov. Je to suma, ktorú si ťažko vieme predstaviť. Vieme ju len nepriamo posúdiť podľa toho, že sme na ňu intenzívne posledných 20 rokov pracovali a budeme pracovať ďalej. Ale to si väčšina neuvedomí.

Posledný mesiac sa táto globálna krádež už nedala ututlať, prenikla na verejnosť a vlády sveta museli niečo robiť.

Vládny predstavitelia nám zahrali divadielko, že o realite vo finančnom systéme nič nevedeli.

Bola to nevídaná krása, keď sa stretli predstavitelia vlád sveta a namiesto toho, aby kreovali vyšetrovaciu komisiu, ktorá by skúmala: kto, prečo, ako, začo a načo ukradol alebo spreneveril niekoľko tisícok tisíc miliárd dolárov, títo predstavitelia vlád si kľakli na kolená pred všemohúcimi vládcami peniazmi a dohodli sa, že všetko, čo bolo rozkradnuté, alebo spreneverené nahradia z našich daní. Opäť budeme mať na čo robiť. Skrátka, dali ďalšie peniaze tým istým globálnym finančným lúpežníkom, aby mali čo rozkrádať.

Je možné, že niektorí predstavitelia vlád sa nahnevali a chceli finančnú bandu lúpežníkov zobrať na zodpovednosť. Ale finančníci sa im vysmiali, hovoriac: „No a čo. Postupovali sme podľa zákonov, ktoré vaši ľudia schválili v parlamentoch.“ A mali pravdu. A keď si ešte k tomu väčšina predstaviteľov vlád uvedomila, že títo finanční lúpežníci financovali ich volebné kampane, že vlastnia väčšinu mienkotvorných médií a že v krachujúcich inštitúciách majú aj oni a ich verní peniaze, tak ich rozhodnutie bolo jednoznačné.

Je možné, že sa ešte dožijeme ďalších udalostí, keď opäť globálni finančníci zazvonia zvončekom, ako stredoveký bohatý šľachtic na služobníctvo, a naši vládni predstavitelia sa opäť stretnú, aby im vyplnili ďalšiu pochabosť.

A prečo nie, veď sa to vraj inak nedá.

Karol Ondriaš
24.10.2008

 

Komentárov
Vyhľadávanie
Len registrovaní užívatelia môžu pridať komentár!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Anketa

Ste za znárodnenie strategického majetku?
 

Externé odkazy